Fryske Fisker

Wat staat er op het menu vandaag?

  Proef en beleef de "smaak" van de Friese   

  meren.


  Ga terug in de tijd en geniet van wat de natuur

  te bieden heeft. Vroeger was het normaal om

  dagelijks je eigen kost bij elkaar te sprokkelen,

  jagen of vissen je moest er hard voor werken.

  Tegenwoordig zijn we zo druk dat we niet eens

  meer de tijd nemen om aardappels te schillen of

  worteltjes te wassen en dan ook nog een

  kwartier te moeten wachten tot het gaar is.

 

  Maar als we daar al niet eens tijd voor hebben

  proeven we dan nog wel wat we eten?

  Het zelf jagen of vissen hoeft in deze tijd niet

  meer, maar het eten van bijvoorbeeld een visje

  dat nooit opgelegd heeft gekregen wat hij moet

  eten, maar zijn eigen keuze maakt uit het

  voedselaanbod dat de Friese meren hem te

  bieden heeft, dat proef je. Er is niets puurder dan dat. Daarnaast nog het persoonlijke verhaal van

  1 van de nog 14 overgebleven beroepsbinnenvissers in Friesland. Als u wilt kan hij u nog vertellen

  uit welke van de Friese meren uw visje komt, dat beleef je toch nergens. Jawel dus en een visje

  bakken is niet moeilijk en duurt echt niet lang.


  Ga ook eens bij Freerk langs voor een heerlijk visje

  en wie weet heeft hij de gerookte paling ook wel voor u klaar liggen.


 

      Dag verse vis

    (2 persoons porties)

  Mob: 0653493909

   

  



  * Bakpaling                       €11,75/pond

  * Stoof paling                    €11,75/pond

  * gerookte paling               €20,-/pond

  * snoekbaarsfile                 €13,-/pond

 

  Op weg om de fuiken

  te gaan legen.




Vaak al voor de zon op komt trekt de beroepsvisser nog eenzaam de friese meren over. Met op de achtergrond draaien van de motor, het kabbelende water en het gezang van de vogels die ontwaken en iedereen een goede morgen toe roepen.

De eerste fuik!



 

Wat zal vandaag weer brengen. De eerste fuik geeft vaak al een goed beeld hoe de dag zal verlopen. Het blijft nog altijd "vissen".

Copyright © All Rights Reserved