"Menu"
Fryske Fisker

Wat staat er op het menu vandaag?

Proef en beleef de "smaak" van de Friese

meren.

 

Ga terug in de tijd en geniet van wat de natuur

te bieden heeft. Vroeger was het normaal om

dagelijks je eigen kost bij elkaar te sprokkelen,

jagen of vissen je moest er hard voor werken.

Tegenwoordig zijn we zo druk dat we niet eens

meer de tijd nemen om aardappels te schillen of

worteltjes te wassen en dan ook nog een

kwartier te moeten wachten tot het gaar is.

Maar als we daar al niet eens tijd voor hebben

proeven we dan nog wel wat we eten?

Het zelf jagen of vissen hoeft in deze tijd niet

meer, maar het eten van bijvoorbeeld een visje

dat nooit opgelegd heeft gekregen wat hij moet

eten, maar zijn eigen keuze maakt uit het

voedselaanbod dat de Friese meren hem te

bieden heeft, dat proef je. Er is niets puurder dan dat. Daarnaast nog het persoonlijke verhaal van

1 van de nog 14 overgebleven beroepsbinnenvissers in Friesland. Als u wilt kan hij u nog vertellen

uit welke van de Friese meren uw visje komt, dat beleef je toch nergens. Jawel dus en een visje

bakken is niet moeilijk en duurt echt niet lang.

 

Ga ook eens bij Freerk langs voor een heerlijk visje

en wie weet heeft hij de gerookte paling ook wel voor u klaar liggen.

 

Dag verse vis

(2 persoons porties)

Mob: 0653493909

 

 

* Bakpaling €11,75/pond

* Stoof paling €11,75/pond

* gerookte paling €20,-/pond

* snoekbaarsfile €13,-/pond

Op weg om de fuiken

te gaan legen.

 

 

 

Vaak al voor de zon op komt trekt de beroepsvisser nog eenzaam de friese meren over. Met op de achtergrond draaien van de motor, het kabbelende water en het gezang van de vogels die ontwaken en iedereen een goede morgen toe roepen.

De eerste fuik!

 

 

Wat zal vandaag weer brengen. De eerste fuik geeft vaak al een goed beeld hoe de dag zal verlopen. Het blijft nog altijd "vissen".

Copyright © All Rights Reserved